Sari la conținut

Întrebările deschid orizonturi

„Întrebările deschid orizonturi” a devenit motto-ul meu acum câțiva ani atunci când am început să îmi pun din ce în ce mai multe întrebări despre mine, despre viața mea. Eram încă studentă și pe atunci începusem să creionez, ușor nesigură, dar și încrezătoare totodată, primele mele articole de „începător” pe un blog.

Printre întrebări, cred că una dintre cele mai relevante a fost „CUM AR FI DACĂ?

Cum ar fi dacă aș reuși?

Cum ar fi dacă aș alege?

Cum ar fi dacă aș decide?

Cum ar fi dacă aș face schimbarea?

Cum ar fi dacă m-aș alege?

Cum ar fi dacă aș pune limite?

Cum ar fi dacă aș învăța să spun NU ?

Cum ar fi?

Am lăsat întrebarea la” dospit”. Iar înțelepciunea mea lăuntrică mereu mi-a spus că dacă fac asta voi afla răspunsurile de care am nevoie. Și, în acest orizont deschis de infinitele întrebări, „Cum ar fi dacă” s-a transformat ulterior în „CUM VA FI CÂND?”

Cum va fi când voi reuși?

Cum va fi când voi alege?

Cum va fi când voi decide?

Cum va fi când voi face schimbarea?

Cum va fi când mă voi alege?

Cum va fi când voi pune limite?

Cum va fi când voi spune NU?

Cum va fi?

Atunci când formulăm în termeni de „dacă ar fi să se întâmple”, ne orientăm energia către a fi PROBABIL să se întâmple, dar care presupune și să nu se întâmple! Când formulăm în termeni de „când se va întâmpla!” energia noastră se îndreaptă către a fi POSIBIL să se întâmple. Și avem șanse mai mari să ne activăm resursele pentru a acționa, pentru a face, pentru a parcurge toate etapele de care este nevoie ca să îndeplinim ceea ce ne dorim.

Tu te-ai întrebat sau te întrebi „cum ar fi dacă?” Și dacă da, în ce fel ai vrea să se transforme sau în ce s-a transformat deja întrebarea ta?